Pacoli sutra o prioritetima KS tokom predsedavanja SEECP-a

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacol sutra će, pred ambasadorima prijateljskih država, svečano otvoriti predsedavanje Kosova u Procesu saradnje SEECP za Jugoistočnu Evropu i predstaviti prioritete Kosova tokom predsedavanja.

Pacoli sutra o prioritetima KS tokom predsedavanja SEECP-a

Kosovo preuzima vođstvo regionalnoj inicijativi SEECP-a,a to dešava u godini kada je Kosovo već predsedavalo Fondom za zapadni Balkan (VBF) i Regionalnom inicijativom za migracije, azil i izbeglice (MARRI).

Ministar Pacoli je nedavno procenio da će se SEECP tokom predsedavanja Kosova dalje razvijati kao izraz solidarnosti i napora država članica da ojačaju veze i saradnju između njih i drugih evroatlantskih država i struktura.

Zemlje članice SEECP-a su Kosovo, Albanija, Bosna i Hercegovina, Turska, Severna Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Bugarska, Grčka, Moldavija, Rumunija i Srbija.

Predsedavanje SEECP-a traje godinu dana, a prethodna predsedavajuća zemlja bila je Bosna i Hercegovina. Na tom samitu nije prisustvovao predsednik Kosova Hašim Tači, zbog toga što je pozivnica za Kosovo bila sa fusnotom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš