Otvorena nova deonica auto-puta „Arben Džaferi“

Između sela Babuš i Konjuh danas je otvoren deo auto- puta „Arben Džaferi“ u dužini od 20 kilometara. Otvaranju su prisustvovali najviši zvaničnici Kosova.

Otvorena nova deonica auto-puta „Arben Džaferi“

Auto- put koji spaja sela Babuš i Konjuh otvorio je Predsednik Kosova Hašim Tači. On je rekao da je na kraju godine ovo je najbolji poklon koji nadležne institucije mogu da pruže svojim građanima.

"Danas je značajan dan za sve građane Kosova. Ova godina bila je godina uspeha ali i poteškoća i problema i ovo je najbolji poklon koji institucije Kosova mogu da daruju svojim građanima za Novu Godinu. Ovo je projekat evropskog i modernog Kosova i dokaz da mi snove pretvaramo u realnost.“ rekao je Tači.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i premijer Kosova Isa Mustafa, kao i predsednik skupštine Kadri Veselji.

"U ime Vlade Kosova  zahvaljujem se svim partnerima na ovom zajedničkom uspehu. Završili smo jedan veliki posao i danas otvaramo jedan značajan deo ovog auto-puta. Hvala vam puno na saradnji“ rekao je premijer Isa Mustafa.

"Ovaj auto-put je deo jedne veoma moderne infrastrukture, ne samo u reogionu, već i u celoj EU. Kosovo je jedino koje gradi sve ove infrastrukturne projekte, a da pritom nema budžetski deficit, a svi ovi projekti se finansiraju iz budžeta Kosova“ rekao je Kadri Veselji, predsednik Skupštine Kosova.

Projekat izgradnje auto-puta nastaviće se u delu od Babuša do Uroševca i u određenim delovima oko Kačanika. U planu je da se ove dve deonice u dužini od 42 kilometara završe u toku 2017. godine. A ministar infrastrukture Ljutfi Žarku u 2017. najavaljuje još projekata.

"U isto vreme Ministarstvo infrastrukture nastavlja sa pripremama na izgradnji drugih strateških saobraćajnica, a predviđen je i završetak auto-puta „Ibrahim Rugova“. Projekat ce biti finansiran od strane međunarodnih organizacija kao što su Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka. Ovaj projekat ima podrsku i Evropske komisije“, kaže Žarku.

Iz Ministarstva infrastrukture kažu i da je na početku sledeće godine u planu potpisivanje ugovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za izgradnju novog puta od Kijeva do Peći u dužini od 32 kilometra, kao i raspisivanje tendera za proširenje saobraćajnica u Prizrenu i Peći u vrednosti od 29 miliona evra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš