Osmani: Spremni smo za dogovor sa Samoopredeljenjem

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani rekla je da je ta stranka spremna da postigne dogovor sa Samoopredeljenjem dodajući da bi sledeće dve nedelje trebalo iskoristiti za dogovor a ne za međusobne optužbe, prenosi Gazeta Ekspres.

Osmani: Spremni smo za dogovor sa Samoopredeljenjem

“Stav DSK je jasno iznesen prethodnih dana i potvrdili  smo sprenost za postizanje dogovora sa Samoopredeljenjem. Sada kada zvanično imamo mandatara za sastav vlade i propisano vreme, naredne dve nedelje ćemo maksimalno iskoristiti za postizanje dogovora, ne okrivljujući jedni druge”, kaže ona.

Prema njenim rečima sva neslaganja bi trebao ostaviti po strani a poverenje između dve strane se mora povratiti.

“Verujem da je jasno kakva je bila volja građana 6. oktobra, a sve nesuglasice koje su nas razdvojile trebalo bi ostaviti po strani. Preostalo vreme trebalo bi maksimalo iskoristiti i postići dogovor koji će zadovoljiti obe strane. Dogovor se može postići ukoliko postoji spremnost za postizanje kompromisa”, navela je Osmani.

Ona veruje da posotji volja za postizanje dogovora i da je vreme da se dogovor materijalizuje.

Osmani je, takođe, istakla da postavljanje Kurtjevih video poruka na društvene mreže nisu dobar pristup za postizanje dogovora o zajedničkoj vladi.

“Ne verujem da ovaj pristup pomaže u postizanju dogovora. Obe strane bi trebalo da pronađu kompromis o budućnosi Kosova”, dodala je ona.

Prema njenim rečima uskoro bi stranački organi u DSK trebalo da održe sastanke.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš