Osmani: Nepostizanje sporazuma bila bi istorijska greška

Iako najavljena, sednica Glavnog odbora Demokratskog saveza Kosova danas nije održana. Članovi ove političke partije sastaće se u ponedeljak, potvrdila je novinarima okupljenim ispred sedišta stranke Vjosa Osmani, zamenica DSK. Ona je istakla da postoji potreba za razgovorom i da će biti istorijska greška ukoliko se ne postigne dogovor sa Samoopredeljenjem.

Osmani: Nepostizanje sporazuma bila bi istorijska greška

Razlog odlaganja sastanka Glavnog odbora Demokratskog saveza Kosova je tehničke prirode, objasnila je Vjosa Osmani.

„S obzirom da je jedan broj poslanika i članova predsedništva odsutan, sastaćemo se u ponedeljak. Potrebno je da razmotrimo nove okolnosti, da iznesemo stav predsedništva, ali i čujemo stav poslanika jer oni su ti koje će glasati i sprovoditi volju naroda u sada već formiranoj Skupštini. Nakon što budemo utvrdili stavove, videćemo kako ćemo nastaviti“, rekla je Osmani.

Vjosa Osmani je iznela i svoj lični stav.

„Smatram da bi za Kosovo bila istorijska greška da se ne postigne dogovor između Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje. Kao nosilac liste DSK i predstavnik onih građana koji su dali svoj glas, moj je zadatak da do kraja izvršavam volju naroda, to je moj stav i ne želim da prejudiciram kakav će biti stav mojih kolega, videćemo u ponedeljak“, naglasila je Vjosa Osmani.

Predstavnici Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa se nisu sastali nakon konstituisanja Skupštine, to je jedno od pitanja o kome će razgovarati članovi predsedništva DSK, dok potpredsednica ove političke partije naglašava da nema razumevanja za one koji postavljaju prepreke i poručuje da je veoma važno da se opravda poverenje građana i otvori put sporazumu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš