Osmani: ilegalne srpske strukture uticale na izbornu trku i volju birača

Kosovska predsedsednica, Vjosa Osmani, sastala se danas sa delegacijom posmatračke misije EU koja nadgleda izborni proces. Osmani je na ovom sastanku poručila da su na izbornu trku u većinski srpskim opštinama „uticale ilegalne srpske strukture“.

Osmani: ilegalne srpske strukture uticale na izbornu trku i volju birača

Sa kosovskom predsednicom su se danas sastali predvodnik ove delegacije Lukas Mandl, evropska poslanica i izvestiteljka za Kosovo, Viola fon Kramon i drugi eksperti.

Osmani je pohvalila izborni proces, naznačivši da je „potvrđen standard o održavanju slobodnih i demokratskih izbora koji je izgradilo Kosovo“.

Osmani je na ovom sastanku ujedno kazala da su, na osnovu informacija sa kojima raspolažu kosovske institucije, na izborni proces u većinski srpskim opštinama uticale „ilegalne srpske strukture“.

Kako je naznačila, ove institucije su „uticale na trku između političkih subjekata i izražavanje slobodne volje glasača“.

Kosovska predsednica se zahvalila posmatračkoj misiji EU zbog spremnosti da „prisustvuju i stanu uz Kosovo na svakom koraku učvršćivanja demokratije“.

„Predsednica Osmani je zahvalila na pozitivnom odgovoru koji je dobila od Evropskog parlamenta i pohvalila prisustvo ove delegacije u nadgledanju izbora“, poručili su iz predsedništva.

Iz predsedništva ujedno navode da je delegacija EU ocenila izborni proces kao demokratski, „koji karakteriše visok nivo profesionalizma i integriteta institucija, ali i građana Kosova“.

Podsetimo, posmatračka misija EU koja nadgleda lokalne izbore na Kosovu, boravila je juče – tokom izbornog dana i na Severu Kosova, tačnije u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je za KoSSev juče kazao predvodnik ove delegacije Lukas Mandl, nešto posle 13.00, izborni proces tekao je glatko i bez problema. Najavio je da će početkom sledeće godine biti objavljen celokupni izveštaj sa svim preporukama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš