Osmani: I ptice znaju da delim stavove sa Kurtijem

Dok na Kosovu traje borba protiv koronavirusa, na političkom polju vodi se ona druga, za vlast. Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa kritikuje Pokret Samoopredeljenje, a potpredsednica stranke Vjosa Osmani kaže da “čak i ptice znaju” da ona ima zajedničke stavove sa vršiocem dužnosti premijera Aljbinom Kurtijem. Kosovu je u ovom trenutku potrebna vlada u punom sastavu, kaže lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

Osmani: I ptice znaju da delim stavove sa Kurtijem

Predsednik DSK Isa Mustafa smatra da su dileme Pokreta Samoopredeljenje u vezi sa poštovanjem odluke koju bi Ustavni sud trebalo da donese o dekretu predsednika Kosova Hašima Tačija alarmantne. "Niko ne može neustavno da ostane na vlasti. Njihova izjava predstavlja pritisak na Ustavni sud da donese odluku kakvu žele", istakao Mustafa.

Sa druge strane, potpredsednica DSK i predsednica Skupštine Vjosa Osmani kaže kako je svima poznato da deli zajedničke stavove sa vršiocem dužnosti premijera Aljbinom Kurtijem.

“Na nivou političke saradnje opšte je poznato da se duboko ne slažem sa načinom na koji predsednik Tači vodi politiku i kako on predstavlja zemlju. Saglasnija sam sa aktuelnim premijerom, verujem da i ptice to znaju”, kazala predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani.

Nakon što je vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti rekao da ga za vreme mandata opozicija nije kritikovala, već da je samo dizala galamu, bivši premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj odgovara:  

„Propala opozicija je ona koja je dugo ostala u opoziciji, a ne ona koja se nakon 50 dana vraća na vlast", rekao je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je rekao da u ovom trenutku nedostaje usredsređenost na ekonomski oporavak, zbog čega je Kosovu potrebna vlada u punom mandatu.

U jeku borbe protiv pandemije koronavirusa Kosovo je ostalo bez vlade. Predsednik Hašim Tači je mandat poverio Demokratskom savezu, stranci koja se na izborima našla na drugom mestu. Samoopredeljenje se obratilo Ustavnom sudu čija se odluka o tome da li je mandat koji je dat DSK u skladu sa Ustavom, očekuje krajem maja. 

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš