Osmani i Kurti: Francusko-nemački predlog dobra osnova za nastavak dijaloga

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i kosovski premijer Aljbin Kurti preneli su predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da nemačko-francuski predlog služi kao dobra osnova za dalji nastavak dijaloga, prenosi Ljajmi.

Osmani i Kurti: Francusko-nemački predlog dobra osnova za nastavak dijaloga

Kako se ističe u zajedničkom saopštenju Vlade Kosova i Predsedništva, Osmani i Kurti su predsedniku Makronu zahvalili na posvećenosti Francuske da, u saradnji sa Nemačkom, pomogne procesu daljeg toka dijaloga.

Oni su ponovili posvećenost dijalogu, zasnovanom, kako su rekli, "na očuvanju suvereniteta, teritorijalnog integriteta i funkcionalnosti Кosova".

Osmanijeva i Кurti govorili su o nedavnim dešavanjima na severu Kosova, ističući da institucije u Prištini ostaju posvećene miru, stabilnosti i garantovanju bezbednog okruženja za sve građane.

"S tim u vezi, Osmani i Кurti su spomenuli destabilizujuće tendencije Srbije, kroz jačanje njenih nelegalnih struktura na Кosovu, zastrašivanje srpskih građana i podsticanje kriminalnih grupa da naruše red i zakon na severu", navodi se u saopštenju.

Rekli su da će Priština nastaviti da bude koordinisana sa međunarodnim partnerima za rešavanje bezbednosnih izazova.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš