Opozija: Vlada nema legitimitet

Lideri tri opozicione partije uvereni su da ova vlada nema demokratski legitimitet i da je vreme da podnese ostavku, što su nakon jučerašnjih protesta ponovili u obraćanju medijima danas u centru Prištine.

Opozija: Vlada nema legitimitet

“Građani Kosova iz svih krajeva juče su se  okupili u Prištini kako bi poslali poruku ovoj vlada da nema više demokratski legitimitet, a ni institucionalni legalitet da nastavi dalje", rekao je Visar Imeri, lider Samoopredeljenja.

“Juče su poslate dve poruke. Prva je da je Kosovo aktivno i da ne priznaje vladu koja gazi ustav,  druga poruke je poruka za ljude koji su na vlasti,  da im narod vam ne veruje više i ne prihvata da nastave upravljanje Kosovom", rekao je Fatmir Ljimaj.

“Juče sam bio obuzet emocijama jer sam bio u prilici da se  obratim ljudima koji su iz svih krajeva došli u Prištinu. Te emocije potiču iz činjenice da znamo da stvari na Kosovu nisu dobre", poručio je Haradinaj.

Zamenika premijera Branimira Stojanovića nakon jučerašnjih protesta opozicije najviše brinu poruke koje su juče upućene pre svega na račun Srba, a u kojima kako je on istako ima govora mržnje.

“To je nešto što mene brine i što nije dobro za bilo koga.Ta mržnja šteti svima, čak i onima koji su te reči izgovarali tog dana i zasta je potrebno da institucije odrade svoj posao , kao što su u poslednje vreme i radile ali da još energičnije odgovore na remećenje javnog reda i mira", kaže Stojanović.

I lider Progresivno demokratske stranke I poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić smatra da je krajnji cilj protesta opozicije pad Vlade, a da je ZSO samo jedan od izgovora.

“I sad u ovom slučaju, kao što je juče bilo sa više hiljada građana verovatno je bio najadekvatniji momenat da opozicija počne da poteže to pitanje", rekao je Rašić.

Jučerašnje nerede na ulicama Prištine osudili su predstavnici međunarodnih organizacija, Vlada, Skupštine i predsednica Kosova.

Kosovska opozicija blokira rad institucija tačno godinu dana, a proteste je započela u januaru prošle godine kada su zatražili ostavku ministra Jablanovića. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš