Opozicija: Vlada i Skupština su mesto zločina

Protest zakazan za subotu u 14h ispred Univerzitetske biblioteke u Prištini, odakle će demonstranti krenuti ka Vladi i Skupštini.

Opozicija: Vlada i Skupština su mesto zločina
Omladinski aktivisti tri opozicione partije Kosova organizovali su simboličnu akciju u centru Prištine. Na ogradu vlade i skupštine stavili su traku na kojoj piše „Mesto zločina: ovde su oni koji krše Ustav“, dok su sve to iz dvorišta parlamenta posmatrali pripadnici policije.

Aktivisti su preneli poruku svojih lidera da se „protive uticaju države Srbije na Kosovu i sprovođenu sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i ZSO“, zbog čega traže smenu vladajuće elite.

„Sporazumi su proglašeni protivustavnim i kao što znamo,  zločin se kažnjava. Kazna za Vladu je ostavka. Vladajuća koalicija DPK-DSK-Srpaka tokom svog mandata dala je obećanja o ukidanju viza i otvaranju novih radnih mesta. Sada se vidi da su to bila lažna obećanja i da je njihov jedini cilj poklanjanje zemlje i osnivanje Zajednice,“ rekao je Endrit Hodža iz Inicijative za Kosovo.

„Četiri meseca ujedinjena opozicija koristi sve kapacitete kako bi odbranila Republiku. Organizujemo ovakve akcije, okupljanja, manifestacije, proteste unutar i izvan skupštine. Tako smo sprečili formiranje Zajednice i demarkaciju sa Crnom Gorom. Ustavni sud, iako pod uticajem vlasti, nije mogao da obrazloži poteze Vlade,“ izjavila je mlada aktivistkinja Samoopredeljenja Gurijeta Zeka.

Potvrđeno je da će Alijanasa za budućnost Kosova, Samoopredeljenje i Inicijativa za Kosovo održati protest u subotu. Okupljanje demonstranata je zakazano za 14h ispred Univerzitetske biblioteke u Prištini, odakle će se krenuti u protestnu šetnju do Vade i Skupštine.  

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš