Opozicija odbija da bude deo dijaloga, hoće izbore

Opozicione stranke neće odgovarati na poziv Vlade za uključivanje u proces dijaloga sa Srbijom. Inicijativa za Kosovo, stranka koja je nastala iz PDK-a, okrivljuje predsednika i premijera Hašima Tačija i Isu Mustafu za propast dijaloga, piše današnja Koha Ditore

Opozicija odbija da bude deo dijaloga, hoće izbore

Jakup Krasnići, predsednik Nacionalnog saveta Inicijative, za ovaj list kaže nije bilo šanse za se dijalog završij drugačije.

"Od samog početka, on nije bio korišćen kao sredstvo za jačanje Kosova i uklanjanje Srbije sa severa, nego je služio Tačiju za lično osnaživanje i povratak Srbije na Kosovo preko Srpske liste", rekao je Krasnići.

List podseća da je Krasnići bio predsednik Skupštine 2011. kada je dijalog sa Srbijom počeo. Odgovarajući na pitanje oseća li odgovoran za propast dijaloga, Krasnići je rekao da je bio protiv postignutih sporazuma sa Srbijom, uključujući i one od 19. aprila 2013. godine o normalizaciji odnosa.

"Ovaj dijalog je proizveo niz štetnih sporazuma po suverenitet i integritet naše zemlje. Odnosi sa Srbijom su samo pogoršani. Sporazum o asocijaciji opština sa srpskom većinom je štetan i protivan integraciji srpske zajednice na Kosovu ", rekao je Krasnići.

Komentarišući poziv Vlade za sveobuhvatim dijalogom,  Krasnići kaže da, umesto da objasne kako je dijalog naneo štetu Kosovu, Tači i Mustafa besramno pozivaju opozicione stranke da se pridruže njihovim štetnim akcijama, prenosi današnja Koha.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš