Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor

Lideru Građanski inicijative SDP danas je ukinut sudski, i određen dvomesečni kućni pritvor, odlučila je predsednica sudskog veća u Severnoj Mitrovici.

Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor

Advokati Olivera Ivanovća i članovi njegove porodice očekivali su da će veće doneti odluku da se brani sa slobode. Ovakvu odluku smatraju još jednim korakom ka njegovoj konačnoj slobodi”. 

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana. 

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedelje da se suđenje ponovi, nakon što je poništena prvostepena presuda kojom mu je izrečena devetogodišnja zatvorska kazna za ratne zločine.Sudsko veće u Mitrovici odredilo mu je kućni pritvor.

"Meni predstoji borba da dokažem da sam nevin i da sa ovim nemam nikakve veze. Svi oni koji me poznaju, bili Srbi ili Albanci, znaju da ja sa tim nemam veze, ali ja u to moram da ubedim sudsko veće. Težak je put, ali ja ću to da prođem", istakao je Oliver Ivanovića.

Ivanovićevi advokati i porodica očekivali od suda da ga pusti da se brani sa slobode.

,,Ovaj pritvor je određen na dva meseca, nakon čega će biti doneto novo rešenje. Imamo utisak da i ovaj sud deli pravdu na kašičicu isto kao i Apelacioni sud koji nije imao hrabrosti da potpuno oslobodi Olivera Ivanovića već je ukinuo prevostepenu presudu. Tako sada, i ovaj Osnovni sud umesto da potpuno dozvoli da se on brani sa slobode određuje kućni protvor”, naveo je advokat Nebojša Vlajić.

,,Danas je načinjen još jedan veliki korak ka konačnoj pravdi i slobodi. Ono što očekujem da će Oliver posle dva meseca u kućnom pritvoru biti pušten da se brani sa slobode i konačno se nazire kraj ovoj velikoj farsi koja je započela pre više od tri godine”, rekla je Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i dalje zahtevaju Ivanovićevo oslobađanje.

,,Smatramo da je bilo kakva odluka o pritvoru, kao i ova o kućnom pritovoru samo produžetak agonije i nepravde koja traje više od tri godine”, rekao je danas Dušan Kozarev.

U ovom trenutku još uvek nije poznato kada će sudski postupak protiv Olivera Ivanovića biti ponovljen.

,,Imaćemo statusnu konferenciju početkom marta tada će biti određeno kada će postupak početi i sve glavne stvari koje se tiču tehnike ovog suđenja ko će biti svedoci i koliko će ih biti, I koliko se predviđa trajanje suđenja”, rekao je Vlajić.

Sud je odluku o kućnom pritvoru doneo oko podneva. Ivanović je vozilom pritvorske jedinice prebačen u zatvor u Severnoj Mitrovici, odakle je oko 14 časova prebačen do svog stana. 

Nakon što su saznali za presudu, ispred kapije suda okupili su se njegovi partijski i lični prijatelji. Obe kapije suda u Mitrovici bile su zatvorene, kao i ulica u kojoj je smešten sud koji su obezbeđivali pripadnici Kosovske policije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš