Oliveru Ivanoviću devet godina zatvora, ostali oslobođeni

Lider Građanske incijative SDP Oliver Ivanović osuđen na devet godina zatvora u postupku koji se protiv njega i četvorice Srba više od godinu dana vodio za najteža krivična dela, među kojima je i ratni zločin nad civilima. Pukovnik policije Srbije Dragoljub Delibašić je oslobođem svih optužbi.

Oliveru Ivanoviću devet godina zatvora, ostali oslobođeni

Nakon oslobađajuće presude za penzonisanog srpskog pukovnika Dragoljuba Delibašića, sudija Roksana Komša je i za ostalu trojicu okrivljenih – Ilija Vujačić, Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović u presudi pročitala da nisu krivi.

Novinar RTK2 javlja da je Ivanović osuđen za prvu tačku optužnice - "ratni zločin" od 14. aprila 1999. U optužnici se navodi da je bio svestan dešavanja i da se tada nalazio u punktu.

U optužnici se navodi: ,,Ustanovljeno je da je rekao, postupite po naređenju i onda su ubijeni. Ali nije dokazano da je bio vođa."

Za događaje iz 2000. godine je oslobođen i nije dokazano da je vođa ,,Čuvara mosta".

Oko zgrade suda u Severnoj Mitrovici podignut je novi bezbednosti.

U sudnici su pored rodbine i prijatelja petorice Srba bili prisutni i oficir za vezu za Prištinom Vlade Srbije Dejan Pavićević i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Ivanović je uhapšen u januaru 2014. godine, a suđenje pred Osnovnim sudom u Severnoj Mitrovici počelo je 18. decembra iste godine.

Ivanović i Delibašić su se nalazili u kućnom pritvoru, dok su se ostala trojica Srba suđenje branila sa slobode.

Sudski proces trajao je više od godinu dana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš