O'Konel: Politička zapošljavanja izraženija ove godine

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ruairi O'Konel kaže da su korupcija i nepotizam dva najozbiljnija problema sa kojima se suočava Kosovo.

O'Konel: Politička zapošljavanja izraženija ove godine

O'Konel je na konferenciji o projektu britanske ambasade za zapošljavanje na visokim rukovodećim pozicijama u državnoj službi i nezavisnim institucijama, gde učestvuje predsednik skupštine Kadri Veselji i premijer Ramuš Haradinaj, rekao da je neuspeh ovog projekta, neuspeh Kosova.

"Uspeh ovog projekta je uspeh Kosova, ali njegov neuspeh je i neuspeh Kosova. Ni ambasada ni partneri ne donose odluke, odluke donose kosovski zvaničnici.

"Nažalost, čak i ove godine imamo imenovanja nekvalifikovanih pozicija. Kosovska Agencija za verifikaciju imovine je takav primer", prenosi Ekonomia online.

Naveo je još jedan slučaj u kojem osoba nije izabrana zbog nedostatka političke veze.

"Konkretan slučaj je Enis Beriša, koji je do sada bio pozitivno ocenjen u sedam procesa, ali nikada nije imenovan u bilo kojoj instituciji".

"Takav pristup uništava institucije, kao što vidimo sa poštom. Mi ne odustajemo od Kosova jer verujemo u aktivno građanstvo koje će tražiti odgovor. Verujemo da će se samo profesionalizmom poboljšati upravljanje".

Pre godinu i po dana, Vlada Kosova i Ambasada Velike Britanije potpisali su memorandum o razumevanju o zapošljavanju na visokim rukovodećim pozicijama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš