OEBS poziva na fer izbornu kampanju

Prvog dana kampanje za lokalne izbore na Kosovu, Misija OEBS-a poziva na slobodne i fer izbore i apeluje na sve učesnike da vode pozitivnu kampanju, bez pretnji ili zastrašivanja.

OEBS poziva na fer izbornu kampanju

"Još od vremena kada je Misija OEBS-a sprovodila izbore na Kosovu pa sve do poslednja tri izborna ciklusa, na Kosovu je stvorena kultura suštinski konkurentnih i fer izbora. Ovo je značajno demokratsko dostignuće koje prema tome treba potvrditi kroz ovu kampanju i izborni proces 22. oktobra” izjavio je Jan Bratu, šef Misije OEBS-a na Kosovu.

U ovom kontekstu, OEBS takođe podseća na izveštaj Posmatračke misije Evropske unije o Prevremenim skupštinskim izborima na Kosovu, održanim 11. juna, koji sadrži korisna i detaljna zapažanja o prethodnom izbornom procesu, uključujući i period kampanje. Za inspiraciju i smernice o tome kako biti u skladu sa ključnim OEBS-ovim izbornim standardima može koristiti i publikacija OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) po nazivu Priručnik za sprovođenje izbornih preporuka. 

“Želim svim partijama, građanskim inicijativama i kandidatima angažovanu izbornu trku i uspešan izborni proces”, dodao je ambasador Bratu u zaključku. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš