Odobrena izgradnja 65 kuća za raseljena lica u sedam opština na Kosovu

Na sastanku Upravnog odbora u okviru projekta „PRK 5/RRK 5“ (Projekat povratak i reintegracija) koji je održan u kosovskom ministarstvu za zajednice i povratak, a kom su prisustvovali i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije kao i predstavnici UNHCR-a, odobrena je izgradnja 65 kuća za raseljena lica u sedam opština na Kosovu.

Odobrena izgradnja 65 kuća za raseljena lica u sedam opština na Kosovu

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak, kuće će biti izgrađene u Peći, Prizrenu, Obiliću, Gračanici, Novom Brdu, Kamenici i Orahovcu.

Generalni sekretar ovog ministarstva, Nenad Stojčetović, ocenio je da je projekt o izgradnji 65 kuća veoma značajan za proces povratka, i u ime ministra u ostavci Dalibora Jevtića, zahvalio se prisutnima na pomoći koju pružaju u procesu povratka.

„Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo”.

Novo odobrenje izgradnje još 65 kuća očekuje se do kraja ove godine, čime će, kako je izjavio Stojčetović, biti izgrađen veće broj stambenih jedinica nego što je planirano za ovu godinu.

Predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije i UNHCR-a zahvalili su se na uloženom trudu kako bi se omogućio što uspešniji proces povratka, poručuje se u saopštenju ovog ministarstva.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš