Odluka Islamske zajednice Kosova: Neće biti klanjanja Kurban bajrama u džamijama na Kosovu

Kosovski muftija Naim Trnava izjavio je danas da se zbog pogoršane situacije usled korona virusa, namaz za Kurban bajram neće klanjati u džamijama na Kosovu.

Odluka Islamske zajednice Kosova: Neće biti klanjanja Kurban bajrama u džamijama na Kosovu

Trnava je u obraćanju građanima Kosova pred veliki muslimanski praznik Kurban bajram, kazao da je to doprinos očuvanju javnog zdravlja.

„Verski praznici u našoj zemlji, posebno praznici, kao što je Kurban bajram, su najpopularniji praznici jer su oni duboko ukorenjeni u našu kulturu i tradiciju, kroz koji se očituje duhovno zadovoljstvo izvršavanja božanskih obaveza.

Kao i bilo koji drugi praznik, i ovaj praznik prati poseta porodici, rodjacima i prijateljima, koje bi trebalo gajiti i praktikovati, ali ne ovog puta, tako da vas sve pozivam da rizikujete od širenja virusa, izbegavajte posete, izbegavajte tradicionalne pozdrave rukama i zagrljajima i izbegavajte okupljanja mnogih ljudi, bilo na otvorenom ili u zatvorenom prostoru“, naveo je Trnava.

On je pozvao građane da se mole Bogu da se smiluje svima koji su patili zbog korona virusa, da što je pre moguće izleči one koji su pogodjeni.

„Na nama ostaje da vodimo računa o sprečavanju i širenju ovog virusa na najorganizovaniji i najuporniji način“, kazao je on.

Naveo je da se on, čestitajući građanima praznik, moli Bogu za zdravlje, blagostanje, ljubav i harmoniju u porodicama građana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš