Numan Balić osuđen na dvije godine zatvora i zabranu rada u oblasti medicine

Bivši ministar zdravlja Numan Balić osuđen je danas na dvije godine zatvora za seksualno zlostavljanje, takođe je dobio zabranu rada u oblasti medicine, saopštila je 'Zakletva pravde', prenosi Koha.

Numan Balić osuđen na dvije godine zatvora i zabranu rada u oblasti medicine

Prema optužnici koju je Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo 29. septembra 2020. godine, Numan Balić je optužen da je 12. avgusta 2020. godine oko 22 časova u Opštoj bolnici u Peći, u svojoj kancelariji, namjerno i kao profesionalac zloupotrebljavajući zdravstveno stanje žrtve A.I., seksualno opštio dodirivanjem bez njenog pristanka, dok je žrtva kritične noći bila u pratnji njenog šestomjesečnog djeteta, hospitalizovanog na ortopedskom odjeljenju bolnice“, navodi se u saopštenju 'Zakletve pravde' (Betimi për drejtësi).

Kako je navedeno u optužnici, dok se žrtvina beba liječila zbog povreda ekstremiteta, okrivljeni je došao u svojstvu ljekara, iako ne radi na tom odjeljenju, navodno u posjetu bebi, a zatim je pozvao oštećenu u njegovu kancelariju, na konsultaciju i navodno da je uputi kako da obezbjedi potrebne aparate.

Kako se navodi u optužnici, oštećenoj ljekar nije bio poznat, ali vidjevši ga u medicinskoj uniformi, pošla je za njim i čim je zakoračila u njegovu kancelariju, uhvatio je za desnu ruku uvukao u kancelariju, zaključao kancelariju ugasio svjetlo i pribio je uza zid i tražio da ga dodiruje govoreći ’treba li ti nešto’, žrtva je uspjela da ga odgurne, otvori vrata i ode, i vrati se u sobu broj 5, dozivajući kroz prozor sobe obezbjeđenje, a potom je pozvala policiju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš