"Novi projekat USAID-a važan za nevećinske zajednice"

Nakon susreta u Vašingtonu potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, danas je u Prištini primio pomoćnika direktora USAID-a za Evropu i Aziju Broka Biermana. Povodom ponovnog susreta Jevtića i Biermana bilo je potpisivanje sporazuma o realizaciji USAID LEGO (LEGO) projekta, kojim se 12 miliona evra putem USAID programa investira u 14 opština, od kojih su 10 većinski srpske a koji ima za cilj jačanje kapaciteta opština, učešće zajednica u procesu donošenja odluka i upravljanja institucijama, a imaće značajan uticaj na društvo u celini.

"Novi projekat USAID-a važan za nevećinske zajednice"

Nakon ceremonije potpisivanja tokom koje su pomoćnik direktora USAID-a za Evropu i Aziju Brok Bierman i ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević potpisali sporazum a činu potpisivanja prisustvovao i potpredsednik Vlade Dalibor Jevtić. Nakon sastanka koji je održan u kabinetu potpredsednika Vlade, istaknuto je da su USAID programi veoma važni, da daju konkretne rezultate i izražena je velika zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama što preko USAID programa jača nevećinske narode na Kosovu.

"Spremni smo da kao Ministarstvo za zajednice i povratak učestvujemo u podršci 'LEGO' projekta jer je od suštinske važnosti da ovakvim programima u institucionalnom smislu osnažimo sve nevećinske narode. Mandat Ministarstva je taj da na ovaj i način sličan ovome pomažemo građanima Kosova kojima je ovakva vrsta pomoći značajna", istako je Jevtić.

Iskoristio je priliku da svojim sagovornicima još jednom prenese da se Zajednica srpskih opština mora konačno formirati, jer je to kako je rekao "međunarodna obaveza Prištine i da će i to doprineti da srspki narod na Kosovu ostane, opstane i živi bolje“.

Inače, "LEGO“ projekat kojim se 12 miliona evra investira u 14 opština trajaće pet godina.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš