NIJZ građanima: Možete da prouzrokujete endemsku eksploziju

Kosovski institut za javno zdravlje uputio je apel ovog jutra stanovnicima Prištine da poštuju restrikciju kretanja i upozorio ih da masovnim izlaskom na ulice rizikuju endemsku eksploziju koronavirusa.

NIJZ građanima: Možete da prouzrokujete endemsku eksploziju

Ovaj institut je rano jutros objavio dve fotografije sa saobraćajnom gužvom na prištinskim ulicama i ogromnim redovima ljudi ispred jednog objekta, pored kojeg stoji natpis „Peja“ (Peć) i kamioni.

„Građani! Šta radite to? Vratite se molim vas!“,poručio je Institut za javno zdravlje stanovnicima Prištine.

Upozorio ih je da time što krše zabranu kretanja rizikuju svoje i živote svojih porodica, i pozvao još jednom da prate uputstva i savete, navodeći da su građani upućeni na boravak kući, te da je napravljen radni raspored u firmama da ne bude svako u isto vreme na radnom mestu. Takođe su podsetili i na to da se epidemiolozi trude da ugase svako moguće žarište i da rizikuju sopstveno zdravlje za to.

„Molimo vas, budite obazrivi jer možete da prouzrokujete endemsku eksploziju u glavnom gradu! Ostanite kući sa svojim porodicama. Mi još uvek radimo preko radnog rasporeda od 15 do 20 sati! Za vas! A vi za nas: Molimo vas ostanite kući!“

Na Kosovu je do sada bez sredina koje su nastanjene Srbima potvrđeno 86 slučaja inficiranih, jedna osoba je preminula, a jedna ozdravila.

Dnevna restrikcija kretanja je od 10 do 16 časova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš