NATO ne vidi problem u akciji kosovske policije: Samo su sprovodili zakon

NATO današnju operaciju kosovske policije vidi kao "akciju sprovođenja zakona", prenose kosovski mediji. Prema navodima "Kohe" misija KFOR-a na Kosovu bila je upoznata sa događajima i u komunikaciji sa vlastima.

NATO ne vidi problem u akciji kosovske policije: Samo su sprovodili zakon

Zvaničnik NATO-a rekao je za Radio Slobodna Evropa da "kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na cijelom Kosovu" i da je misija KFOR-a pod vodstvom NATO-a u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

U odgovoru zvaničnika NATO-a ponavlja se da misija Sjevernoatlantske alijanse na Kosovu "ostaje u potpunosti usredsređena na svakodnevnu primjenu mandata UN-a, prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine, i nastavlja da pruža mirno, sigurno okruženje" i slobodno kretanje za sve zajednice koje žive na Kosovu.

U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da "KFOR nastavlja pomagati u primjeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU".

Akcija kosovskih snaga odvijala se u regionu Prištine, Peći, Kosovske Mitrovice, prenosi B92.

Kosovska policija saopćila je da je u ovoj akciji zaplijenjena roba "prokrijumčarena u iznosu od stotina hiljada eura, koja služi kao materijalni dokaz, a koja se nalazila na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd."

Kosovska policija saopćila je da je osam osoba uhapšeno i zadržano.

 

Podsjetimo da je predsjednik Srbije žestoko reagirao na današnja dešavanja. Rekao je da NATO treba zaštiti Srbe na sjeveru Kosova ili će to učiniti Srbija.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš