Nema zaraženih iz opštine Dragaš

Na Kosovu broj zaraženih u porastu, danas 95 novozaraženih koronavirusom

Danas, 24. juna 2020. godine, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 311 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i praćenje kontakata na terenu.

Na Kosovu broj zaraženih  u porastu, danas 95 novozaraženih  koronavirusom

 Na SARS-CoV-2 potvrđeno je 95 slučajeva.

Pozitivni slučajevi su iz: opštine Peć 18 slučajeva, opštine Viti 16 slučajeva, opštine Prizren 15 slučajeva, opštine Priština 15 slučajeva, opštine Mamuša 8 slučajeva, opštine Gjilan 8 slučajeva, opštine Đakovica 3 slučaja, opštine Istok 2 slučaja, opština Lipjan 2 slučaja, opština Mitrovica 2 slučaja i 1 slučaj svaki: Kosovo Polje, Klokot, Mališeva, Obilik, Rahovec i Vučitrn.

Danas, 24. juna 2020. godine, izlečeno je 63 pacijenta, dok je do danas ukupan broj izlečenih ukupno 1.171 slučaj.

Od 8. februara do 24. juna 2020. godine u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom testirano je ukupno 22.444 osobe za koje se sumnja da su zaražene virusom SARS-CoV-2 i ukupno 2.363 slučaja su bila pozitivna, što je ukupno 40 slučajeva. smrti koji su imali i druge prateće bolesti. NIPHK već 24 sata kontinuirano kontaktira i nadgleda sve kontakte iz slučaja, kao i kontakt kontakte, obavezujući ih za samoizolaciju i potraženje lekarske pomoći ako imaju simptome.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš