Mustafa uoči sastanka: Dijalog nema alternativu

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da dijalog nema alternativu i da će današnji sastanak sa predstavnicima Srbije u Briselu biti početak konačne faze dijaloga o normalizaciji odnosa.

Mustafa uoči sastanka: Dijalog nema alternativu

On je za Radio Slobodna Evropa izrazio nadu da će rezultat tog procesa biti normalizacija odnosa Kosova i Srbije. 

U Briselu će se večeras sastati delegacije Kosova i Srbije u kojima će, pored premijera Isa Mustafe i Aleksandra Vučića, biti i predsednici Hašim Tači i Tomislav Nikolić.

Mustafa je rekao da će on i predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku u Briselu predstaviti "jasne stavove" kosovskih institucija, među kojima i ukidanje "srpskih političkih poternica" i rasvetljavanje sudbine nestalih.

Prema njegovim rečima, današnji sastanak ne određuje kakav će biti format dijaloga u budućnosti. Premijer Kosova rekao je da je potrebno da se na sastanku razjasne teme koje u budućnosti treba razmotriti, i da se utvrde mehanizmi sprovođenja postignutih sporazuma i uključenost svih aktera, te i opozicije.

Mustafa je ocenio da je Srbija je u poslednje vreme radila na destabilizaciji situacije na Kosovu.

"U poslednje vreme Srbija je sistematski delovala kako bi se destabilizovalo stanje na Kosovu, direktno ili putem paralelnih srpskih struktura. Kosovo je posvećeno miru, bezbednosti i dobrosusedskim odnosima, ali smo isto tako odlučni da ne dopustimo mešanje bilo koga u unutrašnja pitanja Kosova, te da sprečimo i izbegnemo svaku provokaciju koja za cilj ima destabilizaciju situacije u našoj zemlji", kazao je Mustafa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš