Mustafa: Sutra nastavljamo razgovore sa Kurtijem

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa je večeras, posle susreta sa liderom pokreta Samoopredelenje (PS), izjavio da će se sutra nastaviti razgovori dvojice lidera o koalicionom sporazumu za sastavljanje vlade Kosova.

Mustafa: Sutra nastavljamo razgovore sa Kurtijem

„Nismo bili ljuti na Aljbina Kurtija, susrešćemo se sutra“, kazao je Mustafa medijima, stavljajući do znanja da tokom današnjeg sastanka koji je trajao više od 3 sata nije postignut koalicioni sporazum.

Pozivajući se na svoje izvore, portal koha.net je danas objavio da je u Skupštini Kosova u toku sastanak lidera Pokreta Samoopredeljenje (PS), Aljbina Kurtija i predsednika Demokratskog saveza Kosova (DSK), Ise Mustafe o koalicionom sporazumu za formiranje Vlade Kosova.

Po tim izvorima, lider DSK će izneti konkretne zahteve kao uslove za postizanje koalicionog sporazuma sa PS i zahtevati da se ponovo „stavi na sto“ i mesto predsednika Skupštine Kosova, koja je, po ranijim pregovorima, trebala da pripadne DSK.

Na tu funkciju je 26. decembra izabran Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja.

Kurti je juče, posle sastanka sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, izjavio da ne dolazi u obzir da se ponovo razgovara o predsedniku Skupštine.

Kurti je juče objavio imena kandidata svoje stranke za drugog zamenika premijera i petoricu ministara koji bi, kako je rekao, trebalo da budu iz Samoopredeljenja.

Glavna smetnja postizanju koalicionog sporazuma je do sada bio zahtev DSK da mu pripadne pravo da predloži predsednika Kosova kada u martu 2021. godine istekne mandat aktuelnom predsedniku Tačiju.

Kurti je na sastanak s Mustafom otišao pošto je prekinuo sednicu Predsedništva PS o predlogu mandatara za premijera Kosova a nakon njegovog sastanka s predsednikom Tačijem.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš