Mustafa: Postoje neke stvari koje možemo da rešimo zajedno

Odlazeći premijer Kosova Isa Mustafa, ocenio je da rešenje srpskog pitanja na Kosovu i problema sa Srbijom ključno za evropsku perspektivu Kosova i dugoročne stabilnosti.

Mustafa: Postoje neke stvari koje možemo da rešimo zajedno

Mustafa je preko njegove Facebook stranice komentarisao predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se tiče iniciranja "unutrašnjeg dialoga" u Srbiji za rešavanje problema sa Albancima.

"Rešavanje srpskog problema na Kosovu i problemi sa Srbijom su ključni za našu evropsku perspektivu i dugoročnu stabilnost".

"Niko od nas ne koristi moć pozicije i političke dominacije (jer niti je ima - i dobro je što je nema), za iniciranje unutrašnjeg dialoga kao u slučaju srpskog predsednika, ali možemo iskoristiti različitost našeg političkog mišljenja, kako bi našli najbolje zajedničko rešenje", naveo je Mustafa.

"Postoje neka pitanja koja ne možemo prevazići ako ne pokušamo da ih rešimo zajedno. Velika državna pitanja rešavaju se pažljivo i sa širokim političkim konsenzusom, sa stabilnim institucijama i ljudima koji misle za državu, u saradnji sa SAD i Evropskom Unijom", ocenio je Mustafa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš