Mustafa održao sastanak sa ministrima i direktorom KEK-a

Premijer Kosova u tehničkoj vladi, Isa Mustafa, održao je danas radni sastanak sa ministrom za Životnu sredinu i prostorno planiranje, Feratom Šaljom, ministrom za ekonomski razvoj, Bljerandom Staviljecijem i generalnim direktorom Kosovske energetske korporacije, Arbenom Đukajem, na kome je razgovarano o prevazilaženju teškoća za koje se očekuje da će se Kosovo suočiti, u proizvodnji električne energije.

Mustafa održao sastanak sa ministrima i direktorom KEK-a

"Nosioci ovih institucija su obećali da će ubrzati sve akcije u svojim oblastima delovanja da se što je pre moguće reše svi probleme tako da poteškoće u vezi imovine i ilegalne gradnje na terenu ne ugrožavaju proizvodnju električne energije", kaže se u saopštenju iz kabineta premijera.

Očekuje se da će građani, koji imaju zemljište u toj oblasti, sarađivati sa KEK-om i državnim institucijama kako ne bi došlo do opasnosti u proizvodnji električne energije, i iskoriste sva prava koja im pripadaju.

"Zbog toga, privremene prepreke mogu samo da štete zemlji i stvore nepredvidljiv uvoz električne energije", navodi se u saopšenju iz kabineta odlazećeg premijera Ise Mustafe.

Ovo pitanje će biti razmotreno na sutrašnjem sastanku Vlade, na kome će biti zatraženo angažovanje drugih hitnih i bezbednosnih institucija, kako bi se izbegla eventualna kriza.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš