Mustafa: Nismo zamrzli razgovore, direktno ću se susresti sa Kurtijem

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa negirao je večeras da je došlo do zamrzavanja razgovora sa Samoopredeljenjem, istakavši da će se direktrno susresti sa predsednikom te stranke Aljbinom Kurtijem, ne precizirajući vreme kada će doći do susreta.

Mustafa: Nismo zamrzli razgovore, direktno ću se susresti sa Kurtijem

Mustafa je ponovio zahteve DSK u vezi sa mestom predsednika, rekavši da će ime osobe koja pretenduje na tu funkciju biti obelodanjeno nakon dve godine.

„Do sada smo se dogovorili o mnogim stvarima u programu zajedničke vlade, do neke mere smo se dogovorili o podeli odgovornosti, ima još nekih pitanja o kojima će se dalje raspravljati. Ono za šta mi kao DSK verujemo da je osnovno, jeste izgradnja međusobnog poverenja, jer možemo biti partneri samo ako imamo obostrano poverenje“, rekao je Mustafa.

Mustafa je istakao da dogovor mora biti sklopljen tako da niko nema „nadmoć“ unutar vladajuće koalicije.

„Nemamo zamrznute stavove u vezi sa određenim pozicijama. Čak je i pitanje predsednika za koga verujemo da je principijelno, pitanje jednakosti koja se mora stvoriti između dva partnera, a takođe i pitanje poverenja među nama, tako da čak i podela pozicija bude takva da nijedna stranka ne ispadne super sila u ovoj koaliciji, već da imamo svoj udeo na osnovu glasova koje smo dobili na izborima. Ovo je naš jedini zahtev“, rekao je Mustafa.

Mustafa je ovo izjavio nakon sastanaka koji je sazvao sa čelnicima stranačkih ogranaka kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji na Kosovu nakon izbora 6. oktobra, prenosi Zeri.

Po završetku sastanka, lider stranke Isa Mustafa naglasio je da je susret imao za cilj da informiše strukture DSK o razgovorima o saradnji sa Samoopredeljenjem.

"Iskoristili smo priliku da pozovemo i predsednike ogranaka i predsedništvo, možda čak i Glavni odbor ovih dana, da razgovaramo o napretku koji imamo sa Samoopredeljenjem o mogućoj vladajućoj koaliciji, da najpre bude transparentna našim strukturama, a takođe i za kosovske građane. Budući da pregovarački proces još uvek traje, on je fleksibilan, jer svaki sastanak znači priliku da se nađu zajednička rešenja, a teško ih je pronaći ako se pred javnošću zauzimaju čvrsti stavovi“, ocenio je Mustafa.

On je naveo da je to glavni razlog zašto DSK i Samoopredeljenje ne govore često za medije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš