Mustafa: Kurti dobro da razmotri našu poslednju ponudu, ako je odbije sastanaka više neće biti

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da ta stranka ima posvećenost za postizanje vladajuće koalicije sa Pokretom Samoopredeljenje i dodao da to zavisi od stranke koja je na izborima bila pobednička, prenosi Indeks Onlajn.

Mustafa: Kurti dobro da razmotri našu poslednju ponudu, ako je odbije sastanaka više neće biti

"DSK ima volju i posvećenost za postizanje koalicije na kojoj smo dugo radili. Završili smo vrlo važnu fazu rada na usklađivanju upravljačkog programa, u definisanju oblasti u kojima će upravljati koalicija DSK - Samoopredeljenje i manjinske stranke. Postoji nekoliko stvari za koje sam, kao predsednik DSK, bio ubeđen da će biti rešene i dogovorene na prvom ili drugom sastanku, i nikada nisam očekivao da će sve to potrajati toliko dugo, ali cenim da će se to razrešiti voljom stranke koja je na izborima izašla kao pobednik", istakao je Mustafa.

Lider DSK je poručio i da Samoopredeljenje treba dobro da razmotri poslednju ponudu DSK-a, jer je prema njegovim rečima, izbalansirana. Takođe, kako prenosi Gazeta Ekspres, Mustafa je istakao da neće biti više sastanaka sa Kurtijem ako ovu ponudu Samoopredeljenje odbije.

"Samoopredeljenje treba dobro da razmotri ponudu koju smo uputili, jer je veoma izbalansirana i obezbeđuje da dva subjekta učestvuju jednako u najvišim predstavničkim telima i upravnim organima Kosova. To omogućava poverenje i obezbeđuje nam da postignemo svoje ciljeve. Ukoliko se ti uslovi ne obezbede, onda bi bilo neizvesno kako bi ta koalicija funkcionisala, čak i ako bi bila uspostavljena. Stoga, očekujemo da se naša ponuda uvaži, proceni i da se dobije odgovor od Samoopredeljenja koji će nam omogućiti da uskoro napravimo koaliciju", istakao je Mustafa.

Upitan da li postoji pritisak međunarodnih faktora da DSK i Samoopredeljenje formiraju vladu, Mustafa je poručio da su međunarodni faktori zainteresovani da Kosovo formira novu vladu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš