Mustafa: Kosovo brani London, Pariz i Berlin od terorizma

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je u Prištini da se Kosovo prestrojilo uz zapadne zemlje u borbi protiv terorizma, ocenivši da na taj način brani i Pariz i London.

Mustafa: Kosovo brani London, Pariz i Berlin od terorizma

"Mi visoko cenimo podršku SAD i drugih zemlja koje nas podržavaju. Kosovo je danas deo evropskog fronta u borbi protiv terorizma koja se odvija ne samo u Prištini, odakle se brani i Pariz i London, jer mi preživljavamo svaku tragediju koja se događa evropskim zemljama”, rekao je Mustafa na otvaranju konferencije Germia Hil, posvećene globalni izazovima i ulozi NATO-a i EU na Zapadnom Balkanu.

Prema njegovim rečima, broj državljana Kosova koji se bore u grupama džihadista u Siriji i Iraku značajno je opao u odnosu na prethodne godine.

"Prema kosovskim službama (bezbednosti), broj građana Kosova u ratovima u Siriji i Iraku opao je na 70. Uhapšene su mnoge osobe povezane sa terorističkim grupama i zatvorene su mnoge nevladine organizacije za koje se sumnja da su iskorišćene za ove aktivnosti", kazao je kosovski premijer.

Mustafa je ocenio i da su građani Kosova ostali izolovani zbog činjenice da još uvek nema liberalizacije viza za njih.

Treću po redu konferenciju Germia Hil, koja je započela govorom premijera Mustafe organizuju Ministarstvo inostranih poslova Kosova i nemački Aspen institut, a glavna tema skupa biće globalni izazovi i uloga NATO-a i EU na Zapadnom Balkanu.

Skupu prisustvuje 200 učesnika iz 40 država, među kojima je šest ministara spoljnih poslova i odbrane, politički predstavnici, urednici medija i stručnjaci iz oblasti bezbednosti.

Prisustvovaće i novinari i urednici poznatih medija kao što su Njujork tajms, londonski Ekonomist i Tajms, i nemački Franfkurter algemajne cajtung.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš