Mustafa ipak u Briselu 27. januara

"Iako je rekao da bez preporuke za viznu liberalizaciju neće otputovati u Brisel, premijer Kosova Isa Mustafa je izgleda dobio konkretne instrukcije od međunarodne zajednice da ode na sledeći sastanak sa srpskom stranom 27. januara i potvrdio je svoje prisustvo," navodi Gazeta Blic.

Mustafa ipak u Briselu 27. januara

Kako dalje prenosi ovaj portal, pozivajući se na izvore u Kancelariji Evropske unije na Kosovu portala "Republika.info", prisustvo dvojice premijera na sastanku 27. januara je potvrđeno.

"Prema njihovim rečima, sve pripreme za ovaj sastanak su završene i deo sastanka biće premijer Mustafa," dodaje prištinski Blic.

Kosovski premijer je nakon potvrde iz Evropske unije da je sastanak Beograda i Prištine u prisustvu dvojice premijera i zvanično zakazan, više puta ponavljao da neće prisustvovati ovom sastanku, sve dok građani Kosova ne budu mogli da se kreću bez viza. Početkom ove nedelje to je potvrdio i savetnik Ise Mustafe, Bajram Gecaj, koji je istakao da je to i stav kosovske vlade i da očekuje za takav stav imaju razumevanja i predstavnici Evropske unije.

Koha ditore je tada i preneo da je Mustafa svoju odluku preneo i direktorki za Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj uniji, Angelini Ajhhorst.

Sa druge strane, tokom ove nedelje su se održali ekspertski timovi Beograda i Prištine, a Beograd je, uprkos najavama kosovskog premijera, i posredno potvrdio da će srpska delegacija biti u Briselu 27. januara.

Premijer Srbije je ranije ove nedelje, govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, rekao i da nije od onih koji "lupaju šakom o sto".

"Razumeli smo poruku koju su hteli da pošalju, borićemo se za naše interese, za pravo i sporazume koje smo potpisali i tražićemo njihovo ispunjenje. Da li ćemo uspeti - neće biti lako, ali je jedini način da se izborimo za naše nacionalne i državne interese," rekao je Vučić za RTS, govoreći o januarskom sastanku u Briselu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš