Analitičari iz Prištine

Moguće postizborne koalicije sa malim strankama da Srpska lista ne bude ključni faktor

Politički analitičari u Prištini smatraju da ukoliko nijedna od koalicija ne dobije potrebne glasove, možda će im trebati male stranke, s ciljem da Srpska lista ne bude ključni faktor u upravljanju, prenosi Gazetaexpress.

Moguće postizborne koalicije sa malim strankama da Srpska lista ne bude ključni faktor

Član organizacije Get Up Arton Demhasaj, tvrdi da će sklapanje postizbornih koalicija zavisiti od mesta koje je osvojila pobednička stranka.

"Imamo četiri velike liste koje se takmiče kao stranke ili kao koalicije. One su skoro jednake u trci sa vrlo malo razlike do sada, bar prema anketama do 3 procenta, što nije velika razlika. Ukoliko ni jedna od njih ne osvoji potreban broj glasova, trebaće im koalicije sa manjim strankama, tako da glasovi Srpske liste ne mogu da budu odlučujući ”, navodi Demhasaj.

Politički analitičar Ramuš Tahiri, smatra da na ovim izborima sve stranke mogu zadržati svoje glasove sa prethodnih izbora.

Tahiri ističe da ABK ima dobar potencijal za očuvanje glasača ako njen lider “Ramuš Haradinaj zna kako da iskoristi svoje poteze da zaštiti državu.”

Politički analitičar Krenar Šalja naglašava da se postizborne koalicije ne temelje na principima i dodaje da je u ovom političkom sistemu sprečena diktatura, te tako nijedna stranka u zemlji ne može da bude  jaka.

"Postizborne koalicije ne temelje se na principima već na stranačkim interesima i biće isto na ovim izborima, tako da ne znamo ko će biti u vladi, jer mnogo toga zavisi od toga ko će pobediti. Međutim, mislim da je važno da građani znaju od kojih stranaka se očekuje da uspostave principijelne koalicije.", zaključuje Šalja.

Izvor: (Kosovo online)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš