"Moguće je da se Pacoli prikloni koaliciji PAN"

Politički analitičar Ramuš Tahiri rekao je da postoji mogućnost da Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo postigne dogovor sa Ramušom Haradinajem kandidatom premijera iz koalcije PAN oko formiranja institucija.

"Moguće je da se Pacoli prikloni koaliciji PAN"

On je istakao da se izjava Pacolija gde je dao deset dana Demokratskom savezu Kosova da odblokira krizu može tumačiti dvojako.

,,Prvo on je izjavio, ako od njega zavisi formiranje institucija on će se priklonti tom formiranju, i svaki običan građanin to podržava, jer ne treba blokirati rad skupštine i treba dati mogućnost formiranju vlade.  Drugo tumačenje, je gda je rekao da daje rok 10 dana roka Samoopredeljnu i DSK da postignu dogovor o formiranju vlade, rekao je da nema svrhe da bude u dogovoru sa ove dve partije ako nemaju parlamentarnu većinu. Nije isključeno da će podrška koaliciji PAN uslediti na nekoj od narednih sednica”, kazao je Tahiri.

Tahiri je dodao da je sada u žiži interesoanja i delovanje Srpske liste, jer ona ima više poslanika od Pacolijeve stranke. Ona ima svoje interese i došlo je vreme da iskažu svoje zahteve oko formiranja vlade.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš