Mogerini i Pompeo o Zapadnom Balkanu

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini razgovarala je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o situaciji na zapadnom Balkanu.

Mogerini i Pompeo o Zapadnom Balkanu

“Mogerini i Pompeo su potvrdili svoju predanost jakom strateško-transatlantskom partnerstvu. Oni su razgovarali o ključnim oblastima bilateralne saradnje i nizu važnih međunarodnih i regionalnih dešavanja, uključujući Zapadni Balkan, Venecuelu, Avganistan, Libiju, Moldaviju, Rusiju i Ukrajinu", navodi se u saopštenju Kancelarije EU.

Razgovori na visokom nivou između Sjedinjenih Država i EU o stanju na Zapadnom Balkanu dolaze u trenutku kada su razgovori između Kosova i Srbije, kojima pomaže EU, prekinuti od novembra prošle godine, prenosi RSE na albanskom jeziku.

Mogerini se takođe sastala sa visokim američkim savetnikom predsednika SAD Donalda Trampa, Jaredom Kušnerom, sa kojim je razgovarala o situaciji na Bliskom istoku. Ona je naglasila osnovni interes Evropske unije za mir i stabilnost u regionu.

Ovo je poslednja poseta Federike Mogerini Sjedinjenim Državama, kao visokog predstavnika EU, jer evropski blok, nakon majskih izbora, traži novo ime na mesto Mogerinijeve.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš