Mogerini: Dijalog nema alternativu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini izjavila je u Prištini da i dalje ostaju dva uslova za viznu liberalicaciju, ratifikacija sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i borba protiv korupcije i kriminala.

Mogerini: Dijalog nema alternativu

Ona je rekla da je Kosovo napredovalo u borbi protiv korupcije, dodajući da je vreme da se izglasa sporazum koji će odblokirati proces liberalizacije viza.

Od poslanika očekujem jedinstvo, istakla je ona i naglasila da dijalog nema alternativu.

Brisel podržava ovaj proces, kao i sprovođenje sporazuma koji su postignuti, rekla je Mogerini na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Isom Mustafom.

Predsednik Vlade Kosova je izjavio da zbog bojkota Srba postoji prepreka u ratifikaciji sporazuma o demarkaciji, zatraživši od nje podršku oko povratka Srpske liste u institucije.

Zajednica srpskih opština biće sprovedena po dogovoru iz Brisela i uz uvažavanje mišljenja Ustavnog suda Kosova, naglasio je Mustafa.

Mogerini se prethodno sastala sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, a nakon konferencije razgovarala je sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, dok će oko podneva posetiti radove na uređenju i mosta u Mitrovici.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš