"Mi ćemo vladati sa DSK, naši timovi će uskladiti program"

Nakon završetka sastanka sa Vjosom Osmani, kandidat za premijera Aljbin Kurti izjavio je da se sa DSK složio da smanji broj ministarstava i zamenika ministara u novoj vladi. Kurti je rekao da su se sa Osmani složili i da će se vlada sastojati od 30 odsto žena, i dodao da o podeli postova nisu razgovarali na današnjem sastanku sa Osmani.

"Mi ćemo vladati sa DSK, naši timovi će uskladiti program"

On je rekao da će njegova vlada imati najviše 12 ministarstava, i istakao da neće trčati za Srpskom listom da bi tražili koaliciju.

"Naravno, Kosovo je izgubilo puno vremena, a očekivanja građana su previsoka. Ne gubeći vreme počeli smo pregovore, na osnovu zajedničke ideje o što efikasnijoj vladi i što jačoj državi. Želimo da izađemo u susret potrebama građana i orijentisati državu na razvoj i demokratiju", rekao je Kurti.

"Složili smo se da će vlada imati 30 posto rodne zastupljenosti, biće najmanje 30 odsto žena među ministrima i poslanicima. Imaćemo mnogo manje ministarstava i mnogo manje zamenika ministara. Naši timovi će se sastati kako bi uskladili naše programe i projekte. Čim dobijemo konkretan rezultat, saopštićemo vam imena za sledeću vladu", dodao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš