Merdare: Za ulazak na Kosovo čeka se oko sat i po

Zbog letnjeg odmora povećan je intenzitet saobraćaja na Kosovu. Juče je na prelazu Merdare zabeležena kolona vozila duga četiri hiljade metara, koju, uglavnom, čine građani koji se nalaze na privremenom radu u zemljama zapadne Evrope.

Merdare: Za ulazak na Kosovo čeka se oko sat i po
Za ulazak na Kosovo iz pravca Srbije, čekalo se i do pet sati. Danas je situacija nešto drugačija. Gužve ima, ali se za ulazak na Kosovo čeka nešto više od jednog sata.

Svake godine ista slika - duge kolone i čekanje po nekoliko sati. Prelaz Merdare, na administrativnom putu Podujevo-Kuršumlija, najprometniji je prelaz između Kosova i Srbije. Drugog dana vikenda, kolona vozila iz pravca Srbije manja je za skoro tri kilometra. Ipak, prema rečima putnika, u proseku se čeka sat i po, dok na izlasku sa Kosova nema dužih zadržavanja.   

"Dolazimo iz Nemačke, tačnije iz Hamburga. Čekali smo oko sat i po, kolona je duga oko 2 kilometra," rekao je jedan od putnika za RTK2.

"Kako samo čekali na hrvatskoj granici, ovde smo dobro prošli. Čuli smo da se juče čekalo i do 11 sati. Sada je super, čekali smo nešto duže od jednog sata," kaže putnik iz Austrije.

U dugoj koloni uglavnom se nalaze automobili stranih registarskih oznaka, ali i srpskih i kosovskih. Iz Kosovske policije saopštavaju da su preduzeli sve potrebne mere i povećali broj svojih pripadnika na prelazima, kako bi se izbeglo dugo čekanje. Oni savetuju vozačima da budu strpljivi i sarađuju sa organima reda.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš