Mediji: Samoopredeljenje i DSK podelili funkcije

Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova su finalizirali nacrt sporazuma prema kojem su podeljena ministarstva koja pripadaju jednoj i drugoj partiji.

Mediji: Samoopredeljenje i DSK podelili funkcije

Koalicija treba da se ozvaniči nakon što budu sertifikovani rezultati prevremenih parlamentarnih izbora održanih 6. oktobra, piše portal gazetablic.com.

DSK će dobiti mesto predsednika kosovskog parlamenta, premijer će biti Aljbin Kurti iz SO.

Prema sporazumu, DSK će imati prvog potpredsednika vlade, ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo lokalne samouprave, ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije, ministarstvo finansija i ministarstvo za infrastrukturu i saobraćaj, rekli su portalu izvori iz DSK.

Samoopredeljenje će pored premijera imati i ministarstvo finansija, ministarstvo kulture, omladine i sporta, ministarstvo trgovine i industrije.

Manjinske zajednice, srpska i druge, dobiće ministarstvo za povratak i zajednice i ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Deo ministarstva spoljnih poslova će biti i ministarstvo dijaspore i ministarstvo za evropske integracije.

Deo ministarstva lokalne samouprave će biti i ministarstvo javnih službi.

U medijima su danas spomenuta i imena trojice ministara iz SO. To su profesor Besnik Bislimi ministar finansija, ministarstvo zdravlja će voditi Arben Vitia, dok su kandidati za ministra unutrašnjih poslova Glauk Konjufca i Redžep Seljimi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš