Matoši: Srbi sa Kosova da se odreknu Vučića

Haljilj Matoši, član veća premijera Kosova Ramuša Haradinaja, pozvao je Srbe na Kosovu da se odreknu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Matoši: Srbi sa Kosova da se odreknu Vučića

U poruci koju je objavio na Fejsbuku, Matoši je napisao da je Vučić pozvao Srbe sa Kosova da dođu u Beograd kako bi ga spasili od opozicije.

"Poziv Vučića kosovskim Srbima da dođu u Beograd da ga brane od opozicije je nastavak politike Miloševića. Njegovi vapaji za spas Srbima koji žive u našoj zemlji dokazuju da nije uspeo da uspostavi demokratiju u Srbiji, i da kao drugo ekstremnu instrumentalizaciju kosovskih Srba. Nažalost, oni su u službi ciljeva lažnog nacionaliste Aleksandra Vučića i njegove ne-etničke bande, koji pokušavaju da se održe na vlasti ne pitajući za cenu", napisao je on.

Matoši dalje dodaje da Vučić kao bivši portparol "kriminalnog režima nomenklature Miloševića, već decenijama koristi osećanja kosovskih Srba, manipulišući ih da se pridruže genocidnim tendencijama protiv Albanaca".

"Vreme je da članovi zajednice kosovskih Srba kažu ne novoj hegemoniji predsednika Srbije, koji se otvoreno protivi evro-atlanskim vrednostima, i koji u želji da održi totalitarnu vlast nad svim Srbima, stremi novoj tragediji, uz žrtvujući sve", naveo je on.

Matoši je potom dodao:

"Opozicioni protesti u Srbiji su domaće pitanje države Srbije, dok kosovski Srbi treba da neometano grade živote u Republici Kosovo i da nastave da doprinose demokratizaciji kosovskog društva. Zvanična Priština, kosovske institucije, garantuju kosovskim Srbima bezbednu i prosperitetnu budućnost ovde, u našem zajedničkom domu. Lojalni Prištini, oni su sigurni da neće biti poslati u beznačajne i krvave ratove da bi čuvali bilo čiju ličnu moć, poput onih koje je "Balkanski kasapin" Slobodan Milošević započeo devedesetih protiv svih nesrpskih osoba u našem regionu!?", napisao je on i zaključio:

"Građani Kosova, iz zajednice Srba, treba konačno da budu politički svesni i da se odvoje od srednjevekovnog mraka!".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš