Makron pisao Hotiju: Dijalog nastaviti tokom Samita u Parizu

Predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je pismom novom kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju na izboru na tu funkciju i izrazio uverenje da će se dijalog sa Srbijom za normalizaciju odnosa uskoro nastaviti, uz predlog da se to dogodi tokom predstojećeg Samita u Parizu, prenosi Koha.

Makron pisao Hotiju: Dijalog nastaviti tokom Samita u Parizu

Makron je, dodaje se, pružio podršku u sprovođenju reformi kao što su konsolidacija vladavine zakona, borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i ekonomskog i društvenog razvoja.

"Takođe je na vama da se suočite sa drugim suštinskim izazovom za Kosovo - nastavljanjem dijaloga sa Srbijom i traženjem rešenja za vaš spor sveobuhvatnim, konačnim i pravno obavezujućim sporazumom. Već više od godinu dana Francuska i Nemačka posvećene su obnavljanju dijaloga, koji bi mogao da počne tokom predstojećeg samita u Parizu. Verujem u vaše učešće na ovom samitu i u vašu spremnost da preduzmete potrebne mere kako bi omogućili nastavak dijaloga, a Srbija će takođe morati da uradi svoj deo", napisao je Makron. 

Francuski predsednik navodi, prenosi Koha, da bi uloga EU u dijalogu trebalo da bude centralna, jer je, prema njegovim rečima, spor između Kosova i Srbije izazov za evropsku bezbednost.

"Visoki predstavnik Djuzep Borelj i novi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak uživaju moje puno povjerenje u vođenju tog posredovanja", napisao je Makron.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš