Ljimaj traži reviziju tarife za nacionalni autoput

Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj je, tokom današnje posete Tirani, zatražio od albanskih lidera da preispitaju tarifu za putarinu i uklone barijere za lokalne proizvode.

Ljimaj traži reviziju tarife za nacionalni autoput

Domaćini kosovske delegacije bili su ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati i ministar ekonomije i finansija Arben Ahmetaj. Tokom susreta razgovarali su o zajedničkom sastanku dve vlade koji će se održati sledećeg meseca u Peći.

Ljimaj je od albanske vlade zatražio da ponovo razmotri pitanje cene putarine, jer je po njegovom mišljenju neprihvatljivo postaviti tako visoku tarifu kako za građane tako i za biznise.

Limaj je takođe zatražio uklanjanje skenera za kontrolu kosovskih kompanija koje prolaze kroz Albaniju, što je prouzrokovalo dodatne troškove za biznise.  

"Zabrinuti smo zbog uspostavljanja cene putarine za nacionalni autoput. Građani Kosova nisu zadovoljni ovom tarifom i moramo zajedno pronaći rešenje. Takođe je potrebno da se uklone prepreke koje ometaju naša preduzeća, kao u slučaju skenera", rekao je Ljimaj.

Predstavnici dve vlade su se saglasili oko niza sporazuma koji će biti potpisani na sledećem sastanku a to su sporazum o slobodnom kretanju građana preko međusobnih granica, sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola, sporazum o ukidanju rominga, sporazum o ukidanju netarifnih barijera kao i osnivanje radne grupe u okviru dve vlade koja će razmatrati pitanje tarifa i skenera.

Pored Ljimaja, u kosovskoj delegaciji bili su i potpredsednik vlade Dardan Gaši, ministri Bejtuš Gaši i Endrit Šalja, zamenici ministra Fatmir Gaši i Redžep Kadriju, kao i direktor Kosovske carine, Bahri Beriša.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš