LDK i Samoopredelenje najavili bojkot današnje sjednice Skupštine Kosova

Današnju redovnu sjednicu Skupštine Kosova na kojoj će na dnevnom redu biti 40 tačaka najavili su da će bojkotovati poslanici Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja i time pokušati da onemoguće obezbeđivanje foruma za normalan rad kosovskog parlamenta.

LDK i Samoopredelenje najavili bojkot današnje sjednice Skupštine Kosova

Inače, na dnevnom redu današnje sjednice, pored izjava van dnevnog reda i parlamentarnih pitanja su i glasanje za prijedlog rezolucije sa parlamentarne debate o dijalogu sa Srbijom, glasanje o godišnjem izvještaju Agencije za rukovođenje memorijalnim kompleksom Kosova za 2017.godinu, razmatranje godišnjeg izvještaja o performansi Nacionalne kancelarije za reviziju za 2017, razmatranje godišnjeg izvještaja Regulativnog autoriteta za elektronske i poštanske komunikacije za 2017.

Na dnevnom redu su i razmatranje godišnjeg izvještaja Fonda za penzijsku štednju Kosova za 2017, razmatranje godišnjeg izvještaja Radio – televizije Kosova za 2017, razmatranje godišnjeg izvještaja Regulativne uprave za železnice za 2017, razmatranje godišnjeg izvještaja Centralne Banke Kosova za 2017. i razmatranje godišnjeg izvještaja Uprave za civilnu avijaciju za 2017.

Skupština će razmotriti u prvom i drugom čitanju nacrte zakona o javnom beležniku, o ratifikaciji Finansijskog sporazuma za IPA 2017, prvi dio, između Kosova i Evropske unije, nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma Kosova i Evropske unije o učešću Kosova u programu „Evropa za građane” i nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma između Evropske unije i Kosova o učešću Kosova u “ERASMUS +” Programu unije za obrazovanje, obuku, omladinu i sport.

Međunarodni sporazumi se usvajaju dvotrećinskom većinom poslanika Skupštine Kosova i bez učešća LDK i Samoopredeljenja to je teško ostvarljivo, ako ne i nemoguće.

Na dnevnom redu su i nacrti o izmeni i dopuni Zakona o vozačkoj dozvoli, Zakona o železnicama Kosova, Zakona o putevima, Zakona o pravilima drumskog saobraćaja,kao i Zakona o drumskom transportu.

Kosovski parlament će raspravljati i o zakonu o drumskom transportu opasne robe, o zaštiti ličnih podataka, o razmatranju i provjeri neopravdane imovine, o davanju na korišćenje i razmenu nepokretne imovine opštine, o zaštiti djeteta, o pravima maloljetnika, o memorijalnom kompleksu “Adem Jashari” u Prekazu, o hidrometeorološkoj delatnosti, o poštanskim uslugama, o vjerskoj slobodi na Kosovu, kao i o rudnicima i mineralima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš