Lajčak stiže u Prištinu avionom švajcarske vojske

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak krenuo je jutros za Prištinu, nakon što je juče otkazan njegov let iz Ciriha za Tiranu, odakle je još sinoć trebalo kolima da stigne na Kosovo.

Lajčak stiže u Prištinu avionom švajcarske vojske

Lajčak je na svom Tviter nalogu napisao da je nakon jučerašnjih komplikacija sa putovanjem sada krenuo na put zahvaljujući vojsci Švajcaraske.

“Posle neznatnih komplikacija na putovanju juče, međunarodna zajednica je započela akciju. Sada sam na putu za Prištinu - ljubaznošću švajcarske vojske. Radujem se što ću danas zvanično započeti moju posetu Kosovu”, napisao je Lajčak na Tviteru.

Planirano je da Lajčak stigne sinoć na Kosovo, ali kako su preneli mediji, otkazan je let kojim je trebalo da iz Ciriha doputuje do Tirane, a otkazan je nakon što ga Tirana nije odobrila .

On dolazi na Kosovo da razgovara o obnavljanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da je Lajčak dobrodošao ako shvati da je Kosovo suverena i nezavisna država, dok je premijer Avdulah Hoti potvrdio da će se sastati sa njim.

Kancelarija EU najavljuje da Lajčak planira da razgovara o uslovima i modalitetima za što brži nastavak dijaloga, kao i Evropskoj uniji.

 Lajčak će se sastati sa političkim rukovodstvom, predstavnicima političkih stranaka i međunarodne zajednice na Kosovu, kao i sa šefovima misija zemalja članica EU.

OEBS planira da razgovara o uslovima i modalitetima za brzo obnavljanje dijaloga između Prištine i Beograda .

Tokom boravka na Kosovu, OEBS će iskoristiti priliku da se upozna sa situacijom na terenu ", navodi se u najavi kancelarije EU na Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš