Kuti i Plenković posetili povređene u autobuskoj nesreći

Plenković i Kurti obišli povređene u saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda

Kuti i Plenković posetili povređene u autobuskoj nesreći

Povređene putnike iz autobusa kosovskih registarskih oznaka koji je sletio s autoputa kod Slavonskog Broda, pri čemu je poginulo 10 ljudi, u slavonskobrodskoj bolnici večeras su posetili hrvatski i kosovski premijeri Andrej Plenković i Aljbin Kutri, poželevši im brzo ozdravljenje.

Autobus sa 67 putnika i dva vozača, koji je vozio iz Frankfurta prema Kosovu, jutros je oko 6.20 sati sleteo sa autoputa kod Slavonskog Broda pri čemu je poginulo devet putnika putnika i vozač koji u tom trenutku nije bio za volanom već je bio na suvozačkom mestu. Više desetina ljudi je povređeno.

„Drago mi je da je kosovski premijer ovako promtno došao u Hrvatsku“, kazao je Plenković, rekavši kako je premijer Kurti u Slavonski Brod stigao helikopterom Hrvatske vojske iz sastava KFOR-a na Kosovu.

Izrazivši saučešće porodicama i prijateljima stradalih i poželevši brzo ozdravljenje povređenima, predsednik kosovske vlade poručio je kako je današnji dan težak dan za narod Kosova.

Rekao je da je zahvalan premijeru Plenkoviću na pruženoj pomoći hrvatske vlade, ali i lekarima bolnice u Slavonskom Brodu u kojoj je zbrinut najveći broj od ukupno 44 povređena putnika.

„Posetio sam sve pacijente i želim da zahvalim rukovodstvu bolnice ali i svim zdravstvenim radnicima koji su pružali negu i brinu se o pacijentima“, rekao je Kurti uz kog su u Slavonski Brod doputovali kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore, ministri unutrašnjih poslova i zdravstva, i šef kabineta kosovske predsednice.

Kurti je rekao da će u ponedeljak na Kosovu biti dan žalosti.

Premijer Plenković još je jednom zahvalio osoblju bolnice u Slavonskom Bordu, kao i policiji, vatrogascima i Civilnoj zaštiti koji su brzo reagirali, izrazivši sućut obiteljima poginulih te kosovskoj vladi i narodu.

Ponovio je kako će Hrvatska učiniti sve kako bi se pružila sva potrebna pomoć.

Hrvatski i kosovski premijer nakon obilaska povređenih u slavonskobrodskoj bolnici posetili su i putnike iz autobusa koji nisu zadobili povrede, a nalaze se smešteni u jednom slavonskobrodskom pansionu.

Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu i okolnosti nesreće istražiće se, ali su potvrdili da je uhapšen vozač koji je priznao da je na trenutak zaspao za volanom.

Premijer Plenković koji je stigao ranije i obišao povređene, rekao je da će hrvatska vlada i nadležne službe učiniti sve da pomognu unesrećenima, a da će Hrvatska brinuti o preživelim putnicima iz autobusa dok god to bude potrebno.

Saučešće je izrazio i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da saoseća s vlastima i narodom Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš