Kurti:Razlog lošeg rezultata neispunjenje očekivanja građana

Pokret Samoopredeljenje izašao je sa analizom rezultata lokalnih izbora.

Kurti:Razlog lošeg rezultata neispunjenje očekivanja građana

U objavi na Fejsbuku kaže se da nisu zadovoljni brojem osvojenih opština i za razlog lošeg rezultata navode neispunjenje očekivanja građana.

Veza je trajna, lekcije su vredne, piše na početku saopštenja.

"Održan je dug sastanak radi analize rezultata lokalnih izbora i političke situacije, a održan je i sastanak sa svim centrima Pokreta. Četiri osvojene opštine i ukupno 194 odbornika je dobro, ali nije dovoljno. Broj opština za nas nije zadovoljavajući rezultat.

Naša analiza će se nastaviti ali neke stvari su izašle iz naše zajedničke diskusije. Prvi je samokritika. Treba nam prostora za ovako nešto.

Svi smo mogli više. Negde sa kandidatom, negde sa programom, negde sa komunikacijom, negde sa angažmanom. Nedostajalo nam je optimizma u akciji. Nismo pomerili granice sebe. Iako smo pokušali. Ne govorimo o desetinama već stotine su aktivnosti svakog našeg Centra. Treći organizacioni nivo napravio je 1.054 posete, a organizovano je više aktivnosti od strane samih Centara.

Zahvalni smo za svaki glas emigracije kojih je ukupno 790.

Neostvarenje našeg cilja je činjenica da smo imali samo dve kandidatkinje za gradonačelnika. Ipak, naša komunikacija i pažnja bila je na ženama i devojčicama. Pandemija je u međuvremenu udarila na naša sredstva međusobne komunikacije ka građanima. Nismo uspeli da koristimo ovaj alat i nismo pronašli efikasnu zamenu za njega.

Sada su važne poruke koje su nam građani poslali. Ovi izbori su nam bili lekcija. Prihvatamo jer je politika naša stalna škola. Bili smo nesavršeni protiv savršene zajednice kapitala. Svi su se udružili da danas zajedno spašavaju prestonicu. Podeli u bogatstvu i pridruži se politici. I u jednom i u drugom, Samopoštovanje je smetnja.

Danas nas svi politički entiteti kopiraju. Ali oni nas kopiraju našim metodama. Oni žele da pobede kao mi ali ne da postanu kao mi. Ovo je suština toga. Nismo pobedili zato što smo protestovali već zato što smo bili u pravu. Na izborima 14. februara nismo glasali za naše metode već za naše svrhe.

Oslobođenje još nije dostignuto i za njega se moramo boriti. Naša borba je duža od toga. Niti smo umorni niti odustajemo. Kosovo je previše vredno da bi bilo prepušteno korupciji. Želimo najbolje Kosovu i opštinama. Bilo da se radi o estetskim ili smislenijim promenama, u takvim stvarima ćemo čestitati i uživati. U odsustvu ćemo ih tražiti.

Velika je naša nada. Jer naša aktivnost je trajna."

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš