Kurti: Razgovori sa DSK nisu laki

Danas je održan prvi sastanak sa Centrima Pokreta Samoopredeljenja za 2020, na kojem je prisustvovao i predsednik ove partije Aljbin Kurti. Pored važnih organizacionih pitanja, takođe je razgovarano i o političkoj situaciji.

Kurti: Razgovori sa DSK nisu laki

Kurti je govorio o napretku razgovora za formiranje vladajuće koalicije sa DSK, kao i o izazovima sa kojima se suočavaju u ovim pregovorima.

"Treba da radimo, da se angažujemo ali strpljivo. Ti razgovori nisu laki. Još teži razgovori nas očekuju u budućnosti kao vlada sa raznim faktorima. Naravno da smo mogli i da je trebalo da postignemo sporazum do sada. Prekosutra je 100 dana od izbora 6. oktobra. Međutim, od tih 98 dana, o sastavu vlade smo razgovarali samo nakon potvrđivanja rezultata. Izgubili smo 52 dana, čekajući da vidimo da li će neka partija preći cenzus, mada smo znali da to ne igra ulogu u plasmanu naših subjekata, da to ne može da promeni pobedu Pokreta Samoopredeljenje. Konačno, ja sam bio izložen dva puta: 26 decembra bio sam izložen pred 2.000.000 građana i svih poslanika Skupštine bez sporazuma sa DSK, a na sastanku sa predsednikom ponovo sam bio primoran da idem bez sporazuma sa DSK", rekao je Kurti.

Lider pokreta Samoopredeljenje izrazio je uverenje da će sporazum sa DSK biti postignut, ali da to ne zavisi od njega.

"Spreman sam da se sastajemo svakog dana, čak i da se zatvorimo na jednom mestu dok se ne dogovorimo, ali to mogu da kažem za sebe, a ne za drugu stranu", rekao je Kurti.

Pored toga, on je rekao da će učiniti mnogo da postignu sporazum, uvek u okviru ustava i zakona, demokratije i republikanskog uređenja, i volje naroda, izražena na izborima 6. oktobra. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš