Kurti predviđa propast tzv. "ratne koalicije"

Priština -- Jedan od osnivača pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da međunarodna zajednica više nema prepreku da taj pokret formira novu kosovsku vladu.

Kurti predviđa propast tzv. "ratne koalicije"

Kurti, koji je kandidat Samoopredeljenja za premijera Kosova, to je rekao nakon registracije poslaničkog mandata u kosovskom parlamentu.

Prema rečima Kurtija, stav međunarodne zajednice je da vladu formira partija koja obezbedi parlamentarnu većinu.

Priliku za to, kaže, prvo ima velika koalicija stranaka okupljenih oko Tačijeve DPK, kojoj neformalni lider Kurti predviđa propast, nakon čega će, kaže, šansu dobiti pokret Samoopredeljenje.

On je rekao i da se u poslednjih nekoliko dana sastao sa više akreditovanih diplomata u Prištini sa kojima je razgovarao o izazovima konstitutivne sednice Skupštine.

"Razgovarali smo o stavovima i idejama pokreta Samoopredeljenje, kada budemo u vladi. Naš program se sastoji od 40 prioriteta koji se odnose na ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje, zatim oblasti obrazovanja i zdravstva. Takođe, razgovarali smo o evopskim i evroatlantskim integracjama", rekao je Kurti, preneo je Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Samoopredeljenje će, kazao je Kurti, posebno insistirati na bilateralnoj u multilateralnoj saradnji sa Zapadom, posebno sa SAD i Nemačkom.

 

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš