Kurti: Pravosudni sistem hvata za rep, a ne za glavu

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti čestitao je policiji na sinoćnjoj akciji u Karačevu, rekavši da takvih akcija treba da bude više, ali je i napomenuo da se kosovski pravosudni sistem ne bori na pravi način sa organizovanim kriminalom, jer „ne hvata za glavu, već za rep“, prenosi Koha.

Kurti: Pravosudni sistem hvata za rep, a ne za glavu

„Čestitam policiji na jučerašnjoj akciji. Ali još nije kraj. Sad moramo dalje. Ako se sinoć radilo o velikom kriminalu, onda su ga uhvatili samo za rep. Glava je negde drugde, verovatno u Prištini. Naš pravosudni sistem generalno ne uspeva da se bori protiv kriminala jer, ne hvata glavu“, rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Dodao je i da korupcija koči socijalni napredak na Kosovu. „Želimo da otvorimo radna mesta i borimo se protiv nezaposlenosti i garantujemo rodnu ravnopravnost.

"Želimo globalnu ekonomiju sa poštenom trgovinom i poslovanjem u korist ljudi“, rekao je Kurti. Kurtije je potvrdio i da je Progresivni savez evropskih stranaka prihvatio Pokret Samoopredeljenje kao novog člana i naglasio da je članstvo u tom savezu saradnja za slobodu, pravdu i solidarnost.

U akciji u Karačevu, policija je uhapsila 33 osobe zbog više krivičnizh dela, podseća Kosovo Onlajn.

„Pored rasta na Kosovu, imamo podršku i na međunarodnoj areni. Ovo je uspeh za Kosovo za razliku od uzaludnog neuspeha vlade. Progresivni savez je saradnja za slobodu, pravdu i solidarnost“, ocenio je Kurti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš