Kurti: Povećaćemo minimalnu zaradu na 250 evra

Premijer Kosova Aljbin Kurti obećao je danas, na 1. maj Međunarodni praznik rada, da će minimalna zarada na biti povećana na 250 evra.

Kurti: Povećaćemo minimalnu zaradu na 250 evra

Kurti je rekao da će stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i približiti tržište rada stručnom obrazovanju.

"Pobedili smo obećavajući zaposlenje i pravdu, sada ćemo raditi na tome da to ostvarimo. Stvorićemo uslove koji omogućavaju i olakšavaju otvaranje novih radnih mesta i približićemo tržište rada stručnom obrazovanju. Prioritetno ćemo raditi na zapošljavanju žena, mladih i nevećinskih zajednica. Preduzećemo mere da osiguramo da svako radno mesto bude regulisano ugovorom, sa uplaćenim penzijskim doprinosima i da nema više od 40 redovnih radnih sati nedeljno“, napisao je on na Fejsbuku.

Premijer Kurti je obećao da će pet puta povećati broj inspektora na radnim mestima.

"Pobrinućemo se da razvoj ekonomije i ponovna industrijalizacija zemlje idu paralelno sa poboljšanjem uslova za sindikalno organizovanje radnika, posebno u privatnom sektoru gde je tako nešto izuzetno potrebno. Radićemo zajedno kako bismo zaposlenima omogućili zapošljavanje i dostojanstvo“, napisao je, između ostalog, Kurti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš