Kurti o protestima: To su bile grupe ekstremista dirigovane iz Beograda

Premijer Republike Kosovo, Aljbin Kurti, zajedno sa prvim zamenikom premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog, Besnikom Bisljimijem, sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Kurti o protestima: To su bile grupe ekstremista dirigovane iz Beograda

Kako se navodi u saopštenju Vlade, glavni uzrok i tema sastanka bila su nedavna dešavanja na severu zemlje, posebno nasilne i kriminalne akcije ekstremističkih demonstranata protiv Kosovske policije, Kfora i pripadnika medija.

„Iako danas na ovim skupovima ima mirnih demonstranata, premijer je ocenio da to nisu mirni protesti, već gomile ekstremista u režiji zvaničnog Beograda. Srpski nacionalistički šovinistički i prokremljanski grafiti sa maskiranim ekstremistima, koji gađaju, vandalizuju i napadaju. „Bilo šta nesrpsko je glavni pokazatelj motiva nasilnih akcija, što svi moraju oštro osuditi“, navodi se u saopštenju.

Rečeno je da je premijer Kurti na ovom sastanku istakao važnost i potrebu za deeskalacijom situacije.

"Informišući ih o situaciji na severu i današnjim dešavanjima tamo, premijer je istakao značaj i potrebu za deeskalacijom situacije, kao i izrazio spremnost da sa državama Kvinte radi na tom cilju. Oni su se saglasili da zadrže u kontaktu narednih sati i dana“, navodi se dalje u saopštenju.​

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš