"Kurti nije džentlmen, Osmani ima više glasova od njega"

U očekivanju zvaničnih rezultata prevremenih parlamentarnih izbora, Aljbin Kurti, čiji Pokret Samoopredejenje, za sada, ima najveću podršku građana, a prvi potpredsednik drugoplasiranog DSK, Ljufti Haziri, kaže da bi tu poziciju trebalo da prepusti Vjosi Osmani, koja je pojedinačno osvojila najviše glasova, više od Kurtija

"Kurti nije džentlmen, Osmani ima više glasova od njega"

Gostujući na televiziji T7, Haziri je podsetio da su i pre izbora dve stranke pregovarale o zajedničkoj koaliciji, ali da je dogovor izostao, jer nisu uspeli da se dogovore o tome ko bi bio njihov kandidat za premijera.

Dogovor je bio, kazao je, da će razgovore nastaviti nakon izbora, te da premijer treba da bude onaj kandidat koji osvoji više glasova, a u ovom slučaju je to Osmanijeva.

Primetivši da to nije kavaljerski, Haziri je rekao da očito da muškarci s Kosova nisu poput onih koji bi rekli "samo posle dame".

Na ove opaske Haziriju je odgovorila funkcionerka Samoopredeljenja Albulena Hadžiju, koja je za Gazeta Blic rekla da je Kurti, kao i Pokret Samoopredeljenje, pobednik izbora.

Hadžiju je pozvala Hazirija da prestane da, kako je rekla, koristi takav rečnik i pozvala DSK na kostruktivnost i pre nego što budu saopšteni zvanični izborni rezultati.

Haziri je poručila da građani žele Kurtija za premijera, te da vladu, po zakonu formira pobednička stranka.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš