VUČIĆ ĆE DOBITI NERVNI SLOM

Kurti najavio: „Spremite se za ALBANSKO PROLJEĆE, Srbiju sada vode Miloševićevi četnici“!

Lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti oštro je raeagirao na susret Premijera Albanije Edija Rame sa Hashimom Thacijem, Ramushom Haradinajem, Fatmirom Limajem i Behgjetom Pacollijem

Kurti najavio: „Spremite se za ALBANSKO PROLJEĆE, Srbiju sada vode Miloševićevi četnici“!

Kurti je u Tirani rekao kako "u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proljeće". 

- Mislim da je premijer Albanije pronašao neadekvatne suradnike na Kosovu, koji rade samo u svoju korist, i u fokusu im nije ni nacionalni interes ni država Kosovo - rekao je Kurti.

- U ovim uslovima, kad smo ekonomski slabi, a naše vojske gotovo da ne postoje, imperativ je da se albanski narod usmjeri na odbranu svog nacionalnog zadatka, ujedinjenja, i integracije u Evropu - rekao je Kurti i naglasio da svi na Kosovu treba da kažu "da" pridruživanju Albaniji, umjesto "cjenkanja sa Srbijom". 

- Mi kažemo - pristupimo Albaniji, ne cjenkajmo se sa Srbijom. Ujedinjenje sa Albanijom treba da nas poveća, ne da nas smanji. Oni hoće da ukaljaju riječ unija sa šemama povezivanja Albanije i Srbije. Mi ništa ne dugujemo Srbiji, Srbija mnogo duguje nama - rekao je on. 

- Duguje nam Istočno Kosovo - Preševo, Bujanovac, ali duguje i smrti 10.000 civila Albanaca, 20.000 albanskih djevojčica i žena, protjeranih milion Albanaca, opljačkane penzije, banke, muzeji... A sada pravimo ustupke državi koju vode Miloševićevi četnici - kazao je Kurti, a prenose srbijanski mediji.

Izvor: (slobodna-bosna.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš